

How does this work when it’s going horizontally?
How does this work when it’s going horizontally?
Ik was ook benieuwd en heb wat zitten zoeken. Hier is een antwoord https://www.iederewctelt.nl/veelgestelde-vragen/
Waarom loopt Nederland zo achter met toiletten op andere Europese en westerse landen?
Goede vraag. We denken dat het een samenspel van een aantal zaken is:
Nederlanders verwachten geen toiletten meer en zijn daarom gestopt met klagen. We accepteren met zijn allen eenvoudigweg dat er een toilettekort is. Gemeenten willen graag reageren op klachten. Die komen echter niet. En omdat die er niet komen spannen zij zich niet vanzelf in om voor meer toiletten te zorgen.
In de VS, Japan, Singapore en Nieuw-Zeeland is wetgeving op lokaal, staats- of landelijk niveau waarin staat op welke plekken er openbare toiletten moeten zijn, of dat de gemeente hier zorg voor moet dragen. In Nederland is hier geen wetgeving op. De enige wetgeving die er is gaat over het aantal openbare toiletten in verschillende soorten gebouwen.
In Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Duitsland is het voorzien in openbare toiletten bij lokale overheden een gangbare taak en geen sluitpost van de begroting zoals vaak in Nederland het geval is. Verder is in Duitsland het initiatief Die Nette Toilette al sinds 2013 in zwang, en zijn daarbij >250 gemeenten aangesloten.
In het buitenland zijn de winkelcentra en de supermarkten vaak groter en verder weg van woonwijken, waardoor je er langer verblijft en daardoor vaker een toilet nodig hebt. Die hebben de projectontwikkelaars dan ook bijna altijd ingebouwd. In Nederland doen we veel van onze boodschappen in de wijk in kleinere winkels en kunnen we sneller naar huis om naar het toilet te gaan.
Deze heb ik lange tijd fijn gebruikt in Nederland maar werkt hier al een tijdje niet meer helaas. Voor andere landen nog wel prima geloof ik maar voor NL OV niet.
Is er een OV app op fdroid voor Nederland?? Ik heb hier zeer veel interesse in.
Als ik aanneem dat dit puur strategisch is:
Zomaar een paar theoretische redenen. Moeilijk om te weten wat het echt is. Kan natuurlijk ook omdat het een stelletje psychopaten zijn die ons democratisch stelsel willen ondermijnen en dit zien als test van wat de oppositie doet, hoe de ambtenarij reageert en wat de media schrijft. Ik denk niet dat de regering capabel genoeg is om dit te doen maar je weet nooit.
Ik zag eerst de 30 niet. Mooi gemaakt en heel goed dat 30km/u de norm wordt in Amsterdam.
Als Ajax fan vind ik het jammer dat de wedstrijd niet doorgaat. Nu lopen ze twee wedstrijden achter op de rest en moeten ze die later inhalen, maar dat gaat lastig worden, mede vanwege de Europese wedstrijden van beide teams.
KNVB zit wel te zeiken en denkt dat voetbal speciaal is. Ik snap volledig dat ze willen staken en een staking is alleen effectief als deze ook impact heeft.
Vooral jammer dat er politie moet zijn bij de klassieker. Bij veel andere wedstrijden hoeft het echt niet maar helaas zit er teveel gewelddadig tuig tussen de supporters. Ze moeten net als in Engeland stadionverboden gaan invoeren met meldplicht. Nu kan je als hooligan alsnog buiten het stadion de relschopper uithangen (en op iemands anders kaartje binnenkomen). Met een meldplicht moet je je tijdens de wedstrijd op het politiestation melden. Dat werkt heel goed, maar is in Nederland (nog) niet ingevoerd.
Ik gebruik mullvad: https://mullvad.net
Heeft nooit niet gewerkt
I just gave an example of running where it was about pushing, not if someone crossed a line. They even changed their decision after an appeal when other people looked at the same situation again.
And sports like football or hockey… Have you ever watched those sports? There are subjective calls all the time. It’s objective criteria, but a human still has to interpret things like handball, which depends on if your arm is in an “unnatural position” or not. Those are largely subjective decisions and there is controversy around them all the time.
With breakdancing they are of course also judging specific criteria:
The winner is determined by a panel of judges, who score each performance based on five criteria each worth a fifth of the point maximum
It’s really not that different.
Running has judges. Just the other day in the women’s 1500m (I think) a woman was initially disqualified for pushing someone. She appealed and the decision was reversed. It’s all about interpretation and subjectivity.
I can’t think of any sport that doesn’t have a judge or referee that has to subjectively interpret athlete’s actions and the sport’s rules.
In the Netherlands we have this: https://en.wikipedia.org/wiki/Numbered-node_cycle_network
That works super well cause you can just follow the numbers. You can have those on a piece of paper if you need, or memorize the intersections where you need do something else besides following the next numbered node (so for example you go 25-26-27-28-51). You can just remember to keep following the next one until you need to go to 51.
Normal street signs look like this: Verkeersborden in Nederland https://nl.wikipedia.org/wiki/File%3ANederlands_verkeersbord_K7.svg
The color scheme indicates it’s for cyclists. For motorized vehicles they’re blue with white letters. In cities there are also signs for pedestrians which are black with white letters.
And there are also these for cyclists, in rural areas: https://en.wikipedia.org/wiki/Padstool_(signage)
Holy fuck wat een einde. Had weinig hoop de laatste 30 seconde. Alsnog overtime gehaald en dan op zo’n manier winnen, geweldig gewoon
Dat kan zo zijn, maar nu is het duurder om post te versturen én verdienen postbodes minder. Je had zonder marktwerking iig kunnen zorgen dat postbodes redelijk kunnen verdienen. Nu zijn het slechtbetaalde ZZP’ers.
Maar ik raad je echt aan om dat boek te lezen trouwens, daar staan interessante dingen in.
Maar er worden meer pakketjes verstuurd dan ooit. Daar is genoeg geld mee te verdienen en kan je brieven ook relatief goedkoop houden.
Ik kan dit boekje aanraden: https://decorrespondent.nl/17miljoen
Gaat onder andere over de PTT, maar ook over marktwerking in de zorg en het OV. Een deel uit het boek:
PTT Post (het latere TPG, TNT Post en tegenwoordig PostNL) is bijna twee eeuwen eigendom van de staat geweest. In 1994 kwam daar verandering in toen het derde kabinet-Lubbers besloot het staatsbedrijf in delen te verkopen, en de postmarkt geleidelijk open te stellen voor concurrentie. Eerst voor pakketten en zware enveloppen, vanaf 2009 voor alle soorten brieven. De komst van nieuwe postbedrijven, zo was de gedachte, zou de Nederlandse postmarkt flink opschudden.
En iedereen zou profiteren van marktwerking in de post, beloofde het kabinet. Het was dezelfde belofte die had geklonken bij de beslissing om de Nederlandse Spoorwegen op te splitsen. Door de PTT te laten concurreren met buitenlandse postbedrijven, zou de directie van de onderneming maximaal worden geprikkeld om de postbezorging beter en goedkoper te organiseren.
De gewenste concurrentie kwam, maar niet op kwaliteit. In de arbeidsintensieve sector die de post is, werd de concurrentie voornamelijk gevoerd op arbeidsvoorwaarden. Waar TNT Post het zich als monopolist kon veroorloven om postbodes nog gemiddeld 2.200 euro bruto te betalen, moest het bedrijf nu concurreren met bedrijven die hetzelfde werk lieten uitvoeren tegen stuklonen die soms nog lager waren dan het wettelijk minimumloon van destijds, 1.550 euro bruto.
Dat was niet vol te houden voor TNT. Om te kunnen concurreren werden in één klap 11.000 fulltime postbodes ingeruild voor 22.000 parttime postbezorgers, met aanzienlijk lagere lonen.
100% agree. I’m Dutch and he’s sent there to represent me/us/the country, it’s fucking disgusting.
I totally agree with you and fuck this guy, but there is some context to his sentence here in the Netherlands:
One legal distinction is that Van de Velde is unlikely to have been convicted of rape had he stood trial in the Netherlands rather than England. In England, sex with a 12-year-old is rape, regardless of the circumstances: an under-16 cannot legally consent. But after he was extradited to the Netherlands, having serving almost a year of his prison sentence, he was released after less than a month. Under Dutch law, his crime was deemed to be the lesser offence of ontucht, sexual acts that violate social-ethical norms.
Maar dat dit de realiteit is voor veel vrouwen maakt het toch juist nog schrijnender? Ik zou graag willen weten als een sporter voor wie ik juich verschrikkelijke dingen heeft gedaan. In dat opzicht zou ik het aanmoedigen als er meer verhalen van zijn in de media.
Uiteraard alleen mijn perspectief. Ik ben wel slachtoffer geweest van grensoverschrijdend gedrag maar niet in de buurt van verkrachting dus ik kan over het perspectief van het slachtoffer van Van de Velde niet veel zeggen. Kan me natuurlijk wel voorstellen dat er slachtoffers zijn die er juist niks meer over willen horen en gewoon door willen gaan met hun leven.
Met je punt over hulp voor slachtoffers helemaal eens.
Bedankt marktwerking! Wat ben ik toch blij dat de post is geprivatiseerd. Nu krijgen postbodes slechter betaald, zijn postzegels duurder en maken rijke (buitenlandse) investeerders bakken met geld. Echt heel gaaf.
Aan de ene kant wel, maar hoe zou jij je voelen als je verkrachter zonder enige ophef aan de olympische spelen zou meedoen? Dan zou ik misschien het gevoel krijgen dat niemand het boeit wat hij me heeft aangedaan.
Ik snap je punt zeker maar ik denk niet dat het per se beter zou zijn geweest als de media er helemaal niks over had geschreven.
Ik ben niet blij met de reden, maar wel blij dat dit nu (hopelijk) serieus wordt genomen door de Nederlandse en Europese politiek. Met een beetje mazzel wordt de VS geen permanent fascistisch land en heeft de EU over een paar jaar wel zijn een eigen cloud services