• RobotZap10000@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    5 days ago

    Fijn om te horen dat onze juridische systeem voldoende macht heeft om Wilders en Co. geen absolute macht te geven!

    • RubberDuck@lemmy.world
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      4
      ·
      edit-2
      4 days ago

      De les van Orban is dat, als je gewoon schijt hebt aan alles en het toch doet er geen consequenties zijn. En als netto betaler aan de EU en een veto over de Financiën kan Nederland het lijen om de zaak heel erg op de spits te drijven. Ik ben benieuwd of het kabinet alle Nederlandse goodwill van de afgelopen jaren in minder dan 12 maanden de grond in gaat speed runnen. Onze Minister President is gekozen omdat het iemand is zo der kleur, eigen mening of ruggengraat. Hij is een bestuurder die doet wat hem opgedragen wordt.

      • kaarslicht@feddit.nlOP
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        3
        ·
        3 days ago

        De les van Orban is dat, als je gewoon schijt hebt aan alles en het toch doet er geen consequenties zijn. En als netto betaler aan de EU en een veto over de Financiën kan Nederland het lijen om de zaak heel erg op de spits te drijven.

        Dat is wel een probleem in de EU ja, en dat gedoe met Orban is al jaren lang bezig :(

        Ik ben benieuwd of het kabinet alle Nederlandse goodwill van de afgelopen jaren in minder dan 12 maanden de grond in gaat speed runnen. Onze Minister President is gekozen omdat het iemand is zo der kleur, eigen mening of ruggengraat. Hij is een bestuurder die doet wat hem opgedragen wordt.

        Groot verschil met Orban en Nederland is dat Orban een absolute meerderheid heeft met zijn partij. Bij ons leek Dick Schoof een tassendrager van Wilders en Co maar zijn bezoek aan Oekraine deed toch anders vermoeden (Dat Wilders daarna ook nog op de koffie ging in Oekraine vond ik erg vreemd).